Sabatina 2011

21. MEĐUNARODNA MANIFESTACIJA VINOGRADARA I VINARA

Dalmatinski vinski klub suorganizator je ovogodišnje 21. U razdoblju od 3. do 6. studenog 2011. godine Zadružni savez Dalmacije i Udruga vinogradara i vinara Dalmacije organiziraju 21. Međunarodnu manifestaciju vinogradara i vinara Sabatina 2011., koja će se održati u zadarskom hotelu Kolovare. Gradovi domaćini ovogodišnje Sabatine su Zadar i Benkovac. Svi zainteresirani proizvođači vina (buteljiranih i otvorenih), pjenušaca i alkoholnih pića mogu sudjelovati u natjecanju za titulu šampiona na Sabatini. Kao najstarija vinogradarsko-vinarska manifestacija u RH, danas Sabatina ima sajamski, edukativni, natjecateljski, turistički i kulturološki karakter. Svake godine održava se u drugoj dalmatinskoj županiji i u drugom gradu odnosno mjestu.

 

Svi zainteresirani proizvođači vina (buteljiranih i otvorenih), pjenušaca i alkoholnih pića mogu sudjelovati u natjecanju za titulu šampiona na Sabatini. Uzorci za natjecanje na Sabatini zaprimat će se do 7. listopada 2011. godine u prostorijama Zadružnog saveza Dalmacije (Split, Kamila Tončića 4) svakim radnim danom od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 14 sati. I ove godine na jednom mjestu okupit ćemo veliki broj znanstvenih i drugih institucija, priznate stručnjake, proizvođače vinogradarsko-vinarske opreme, ugostitelje i potrošače te ih, kroz bogati program, povezati sa proizvođačima. Manifestaciju će posjetiti oko 2000 sudionika iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Italije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine.

 

Sabatina je jedinstvena po spoju edukativnih, sajamskih, turističkih i natjecateljskih elemenata. U okviru sajma ove godine svoje proizvode izlagat će šezdesetak izlagača, vinarskih zadruga, tvrtki, obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, te proizvođača opreme i repromaterijala iz RH i inozemstva. Program manifestacije uključuje Znanstveno-stručni skup, Sabor vinogradara i vinara, te brojne edukativno-praktične radionice uz aktualne teme i degustacije. Za sudionike manifestacije organiziran je i studijski obilazak zadarskog i benkovačkog vinogorja, te upoznavanje kulturno-povijesnih znamenitosti Zadra i Benkovca. I na kraju ne propustite svečano uručivanje priznanja i proglašenje šampiona za kvalitetu i izgled proizvoda u kategorijama bijelih i crnih vina, pjenušaca te jakih alkoholnih pića.


Sve najnovije informacije o manifestaciji, te propozicije i prijavu za natjecanje možete pogledati i skinuti ovdje...